מתכונים לארוחת עיגול (קלה)

טוסטונה

מתכון לארוחת ערב קלילה, ועשירה בחלבון – טוסט עשוי מטונה (בלי לחם!!)

מרכיבים:

1 טונה במים

1 ביצה

1 כפית טחינה גולמית

מלח ופלפל

הוראות הכנה:

מערבבים את המרכיבים –> שמים בטוסטר –> באמצע פרוסת גבינה צהובה עד 22%.

פיצה מחטבת

מושלמת לתקופת ירידה במשקל וחיטוב, עם הרבה חלבון.

מרכיבים:

לבצק:
2 ביצים שלמות
2 חלבון ביצה
1 כפית אבקת אפיה
3 כפות גבינה לבנה 5%

הוראות הכנה:

מערבבים את כל מרכיבי הבצק יחד,
מעבירים לתבנית משומנת בכפית שמן זית או נייר אפיה
ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות, למשך כ- 15 דקות.

מוציאים מהתנור כשהבצק משחים בצדדים,
מפזרים מעל גבינה צהובה 9%,
שמים תוספות: גבינה בולגרית, פטריות, בצל ומה שאוהבים.

ומחזירים לתנור לכ- 5 דקות, עד שהגבינה נמסה
ויש ריח מטריף במטבח!

סושי ירקות וגבינה

תוספת מרעננת לארוחת הערב

מרכיבים:

1 קופסת גבינה לבנה 5%
100 גרם לאבנה 5% (ללא ששמן זית)
100 גרם גבינת עיזים למריחה 
50 גרם גבינת רוקפור
5 מלפפונים גדולים
3 גזרים גדולים
1 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
1 פלפל צהוב חתוך לרצועות דקות
חצי כרוב סגול חתוך לרצועות
צרור פטרוזיליה נקי ומופרד לענפים קטנים
קורט פפריקה
מלח ופלפל

הוראות הכנה:

1. בעזרת מנדולינה פורסים את המלפפונים והגזרים לפרוסות לאורך ומניחים על קרש העבודה.

2. מורחים שכבה דקה של קרם פרש על המלפפון ומפזרים מעט פפריקה, מלח ופלפל. מסדרים פרוסות של פלפל אדום, פלפל צהוב, כרוב סגול ופטרוזיליה ומגלגלים לצורת סושי. נועצים קיסם לסגירה.

3. חוזרים על הפעולה עם הגזרים.

אצבעות ברוקולי

מומלץ להוסיף בצד חצי קופסת קוטג' או טונה במים לתוספת חלבון.

מרכיבים:

2 כוסות ברוקולי קצוץ דק
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1/4 כוס בצל קצוץ
1 ביצה גדולה
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית מלח
1/4 כוס פירורי לחם 
1/4 כוס פנקו
1/3 כוס גבינה צהובה מגורדת 9%
 

הוראות הכנה:

מערבבים את הכל בקערה גדולה ויוצרים צורה של אצבעות. 
מסדרים את האצבעות על תבנית עם נייר אפיה,
ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות,
לכ- 15 דקות או עד שהאצבעות משחימות.

כדאי לאכול מיד 🤗😋 עם גבינה לבנה וירקות.

 

פשטידת תרד וגבינה

מומלץ להוסיף ירקות חיים בצד.

מרכיבים:

2 חופנים גדולים של עלי תרד.
6 ביצים גדולות
150 גרם גבינה לבנה
פלפל אדום חתוך לרצועות צלוי על המחבת
100 גרם גבינה בולגרית/ פטה 5%
 

הוראות הכנה:

 
1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
2. בקערה גדולה מערבבים את הגבינה והביצים
3. חותכים את התרד ומוסיפים לקערה עם הגבינה והביצים.
4. מוסיפים לקערה גם את הפלפל הצלוי. 
5. מעבירים לתבנית מעט משומנת בגודל בינוני (קוטר 20)
6. מפוררים את הבולגרית/ פטה מעל
7. מכניסים לתנור ואופים למשך 30-40 דקות. 
במידה והגבינה למעלה מתחילה להשחים לפני שהכל מוכן מכסים אותה בנייר אפיה.

אפשר להגיש חם או קר בתוספת ירקות בצד. 

חביתה משודרגת

ארוחה שלמה בתוך חביתה. מומלץ להוסיף ירקות חיים בצד.

מרכיבים:

2 כפות שמן זית
2 פטריות פרוסות דק
מלח ופלפל לפי הטעם
2 ביצים שלמות + 1 חלבון (רק הלבן של הביצה)
כוס עלי תרד בייבי
רבע כוס גבינה בולגרית 5%
1/4 אבוקדו חתוך
4 עלי בזיליקום חתוכים
 

הוראות הכנה:

מחממים מחבת עם כף שמן זית לחום בינוני. 
מוסיפים את הפטריות וצולים עד שהן מוזהבות מעט (כ-5 דקות),
מוצאים את הפטריות מהמחבת לקערה בצד (ניתן לנקות את המחבת עם נייר סופג ומוסיפים כף שמן זית ומחחמים את המחבת) וממשיכים:
בקערה טורפים את הביצים יחד עם המלח והפלפל, 
ובזהירות שופכים את הביצים אל תוך המחבת החמה,
אחרי 5 דקות בערך כשהשכבה התחתונה של החביתה משחימה,
מעבירים לקקן סביב הדפות כדי שלא ידבקו,
ומעבירים לצלחת.
על חצי מהחביתה מעבירים את הפטריות שהכנו, 
מעליהם מוסיפים את התרד, הגבינה הבולגרית והאבוקדו.
ומוספים את עלי הבזיליקום.

פיצה ביתית מושלמת

טעימה, ועשירה בחלבון

מתכון ל – 4 פיצות בקוטר 25 ס"מ (4 סלייסים גדולים מאוד או 6 בינוניים לכל פיצה)

מרכיבים:

לבצק –

6 כוסות (840 גרם) קמח חיטה מלאה

כף (18 גרם) מלח

2.5 כוסות (600 מ"ל ) מים בטמפרטורת החדר

שמרים יבשים –

1/4 כפית להתפחה ארוכה של כ 24 שעות מראש, או –

1/2 כפית להתפחה של כ 12 שעות מראש, או –

1 כפית להתפחה של כ 6 שעות מראש

הכנה:

שמים בקערה גדולה את הקמח והשמרים ומערבבים היטב, מוסיפים את המלח ומערבבים שוב. מוסיפים את כל כמות המים ומערבבים עם כף עץ או כף היד רק עד שהקמח נטמע לחלוטין בבצק ולא נשאר קמח בתחתית הקערה. לא לשים מעבר. הבצק יראה לא חלק ואחיד, וזה בסדר. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים בטמפרטורת החדר בהתאם לכמות השמרים.

רוטב עגבניות –

1 קופסת שימורים (400 גרם) של עגבניות שלמות או קצוצות (או עגבניות טריות)

1 כף אורגנו יבש או טרי קצוץ דק

2 כפות (30 מ"ל) שמן זית

1 שן שום כתושה

1/2 כפית – 3/4 כפית מלח

הכנה:

מניחים במסננת דקה את תכולת פחית שימורי העגבניות. מאפשרים לכל הנוזלים להתנקז החוצה. מעבירים את העגבניות לקערה, מוסיפים אורגנו, ושום. מוסיפים מלח בהדרגה – תחילה 1/2 כפית ובמידת הצורך 1/4 כפית נוספת. טועמים – הרוטב צריך להיות מלוח מעט.

גבינות –

300 גרם גבינה צהובה מגוררת עד 22% שומן

הרכבה ואפיה:

מניחים במרכז התנור אבן/משטח אפייה או תבנית רגילה של תנור כשהיא הפוכה. מחממים את התנור לחום המקסימלי (260 מעלות). מאפשרים לתנור להתחמם כ – 30 דקות לפחות. מעבירים את הבצק התפוח בעזרת מרית סיליקון למשטח עבודה מקומח בנדיבות. מקמחים גם את חלקו העליון של הבצק. מחלקים בעזרת סכין חדה או קלף את הבצק ל – 4 חלקים שווים. יוצרים בתנועות קצרות מכל חלק כדור בצק, ע"י דחיפה של קצוות הבצק כלפי מטה ומתיחה קלה של החלק העליון. מכסים במגבת ומאפשרים לבצק לנוח כמה דקות.

עובדים בכל פעם עם כדור בצק אחד כשהשאר מכוסים. אוחזים את הבצק בשתיי ידיים מאחד הקצוות ומאפשרים לבצק להימתח מכוח הכבידה מטה, מתקדמים ימינה או שמאלה, תוך יצירת שוליים עבים יחסית. הבצק ימתח מעצמו. מפסיקים שמרגישים שעוד רגע הבצק יקרע. מניחים אותו על גבי נייר אפייה ומותחים אותו בעזרת קצות האצבעות מהחלק המרכזי כלפי חוץ, שומרים על שוליים עבים. מותחים עד לקוטר של 25 ס"מ. כל הפעולה לוקחת כ – 2-3 דקות לכל היותר.

מצפים את הבצק בשכבה דקיקה של רוטב העגבניות, מפזרים גבינה, מפזרים מעל את התוספות הרצויות (זיתים קצוצים, פטריות פורטבלו קצוצות גס, או כל תוספת אחרת) בעזרת מרית גדולה, קרש חיתוך עם ידית או כל כלי אחר שיכול להכיל את הבצק במלואו ובעל ידית, מעבירים את הפיצה עם הנייר בתחתית לתנור. אופים כ – 10 דקות ועד שהגבינה מבעבעת ומשחימה קלות. אוכלים מיד.

אופציות לתוספות –

פיצה מרגריטה –

פיצה קלאסית על בסיס עגבניות:

קוצצים עגבניות שרי לחצאים או לרבעים (בהתאם לגודל). מניחים בקערה עם מעט שמן זית, מלח ובזיליקום טרי קצוץ, מערבבים היטב.

מצפים את הבצק בשכבה דקה של רוטב העגבניות, מפזרים מעל את הגבינה המגוררת, מפזרים מעל את עגבניות השרי ומעבירים לאפייה. אופים כ – 10 דקות ומגישים מיד.

פיצה היסטרית מבצק כרובית

*ללא גלוטן ובלי פחמימה*

מושלמת לארוחת ערב קלה!

זמן עבודה: 35 דקות.

כמות: מגש פיצה אחד.

מרכיבים:

לתחתית "בצק":

– 2 כרובית בינוניות נקיות ומפורקות לפרחים

– 1 ביצה

– 2 כפות גבינה לבנה/ קוטג' 5%

– 1/2 כפית מלח

– 1/4 כפית פלפל שחור

– 1/4 כפית אורגנו

– 1/4 כפית זעתר

 

לרוטב:

– 4 כפות רסק עגבניות

– 4 כפות מים

– 1 שם שום קטנה כתושה

– 1/4 כפית סוכר

– 1/4 כפית מלח

– 1/4 כפית אורגנו

 

תוספות מעל:

– 200 גרם גבינה צהובה 9% מגורדת (אפשר גם פרוסות לעצלנים)

– 50 גרם גבינה בולגרית 5%

– עלי בזיליקום טרי

– תוספות שבא לכם: פטריות טריות, עגבניות שרי, זיתים, בצל וכו'.

 

הרכבה ואפיה:

מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

בסיר גדול מאד מרתיחים מים עם 1 כפית מלח.

במעבד מזון טוחנים את הכרוביות לפירורים קטנים מאוד (תצטרכו לעשות זאת בשני סבבים) ומעבירים אותם לסיר לבישול של ארבע דקות. מסננים את פירורי הכרובית לתוך מסננת ונותנים לעודפי המים לרדת. מניחים חיתול בד (או מגבת דקה) על משטח העבודה ומעבירים אליו את הכרובית. אוספים את הכרובית לכדור וסוחטים ממנה את כל הנוזלים.

מעבירים את הכרובית לקערה בינונית ומוסיפים ביצה, גבינה, מלח, פלפל ואורגנו. מערבבים היטב.

מניחים את התערובת על נייר האפייה ומסדרים לצורת עיגול או מלבן בעובי של 7-8 מ״מ. ליצירת עיגול מושלם אפשר להעזר ברינג של תבנית עוגה.

אופים את התחתית כ- 30-40 דקות עד שהיא מזהיבה ומשחימה בקצוות.

בינתיים מערבבים את כל חומרי הרוטב בסיר קטן ומבשלים כעשר דקות.

כשה״בצק״ מוכן מוציאים אותו מהתנור (מעלים את חום התנור ל-250 מעלות) ומפזרים עליו רוטב עגבניות וגבינה. מסיימים בבזיליקום או בכל תוספת אחרת ומחזירים לתנור ל5-8 דקות או עד שהגבינה מבעבעת.

מתכון לשקשוקה חלומית

המאכל הכי ישראלי- בטעם הכי טוב שיש!

בתמונה: שקשוקה, פיתות קטנות מחיטה מלאה ולחם שיפון/ חיטה מלאה שנאפה בבית.

מרכיבים:

6-8 עגבניות בשלות ורכות
3-4 שיני שום פרוסות
1 בצל סגול חתוך לרבעים (עלים)
1/2 פלפל ירוק חריף חתוך לפרוסות
כוס פטרוזיליה קצוצה
עלי בזיליקום קצוצים ו- 4 עלים שלמים
קופסה קטנה של רסק עגבניות (אפשר גם בלי)
מלח גס
פלפל גרוס
זעתר
4 ביצים

אופציה: גבינה בולגרית/ כדורי מוצרלה

אופן הכנה:
ראשית, חולטים את העגבניות: ממלאים סיר גדול במים ומביאים לרתיחה. חותכים בצורת X את תחתית העגבניות,
ומכניסים למים הרותחים כ- 4 דקות (עד שרואים שהקליפה מתחילה להתקלף).
 
מכינים בנתיים קערה רחבה עם קרח. כשהעגבניות מוכנות מעבירים אותן לקערה עם הקרח (על מנת לעצור את הבישול שלהן ושיתקררו)
מיד לאחר מכן, מתחילים לקלף אותן מהקליפה, ומשאירים אותן "עירומות". 
 
חותכים את העגבניות לקוביות בינוניות (שומרים על הנוזלים שיוצאים)
לוקחים סיר רחב ושמים 2-3 כפות שמן זית.
 
פורסים את השום ומכניסים אותו לסיר עם השמן כשהוא קצת חם, נותנים לשום קצת להשחים.
מוסיפים את הפלפל החריף ו2 עלי בזיליקום שלמים. ואז מוסיפים את הבצל.
 
לאחר בישול קל, מוספים את העגבניות שחתכנו עם הנוזלים שלהן לסיר, את רסק העגבניות ומוסיפים קצת מים פושרים. 
נוסיף מלח ופלפל לפי הטעם וניתן להכל להתבשל כ- 8 דקות.
 
ברגע שהעגבניות רכות, מוסיפים את הפטרוזיליה, הבזיליקום והזעתר לסיר ומערבבים 
מוסיפים את הביצים ומבשלים עד רמת העשייה הרצויה.
 
לאחר שהביצים כמעט מוכנות, מוסיפים קוביות גבינה בולגרית או כדורי מוצרלה.
לפני ההגשה מפזרים עוד קצת זעתר מעל, ו… בתיאבון!
 

ניתן אכול עם טחינה ביתית, והכי כיף עם לחם מחיטה מלאה.

 

קיש- פיצה

מומלץ להכין מראש ובתום האפיה לחתוך למשולשים ולקפיא.

ככה תוכלו להבטיח שאם הגעתם למצב לא מתוכנן- ולא הכנתם ארוחה (או שאין לכם כוח) מוצאים משולש מהמקפיא> מחממים > ואוכלים!

מרכיבים:

לבסיס:
‎3.5 כוסות קמח כוסמין מלא (אפשר גם חיטה מלאה)
‎כף שמרים יבשים
‎כפית מלח
‎כף סוכר חום
‎1.5 כוסות מים
‎1/4 כוס שמן זית

‎לרוטב עגבניות ביתי:
‎בצל בינוני קצוץ
‎3 שיני שום קצוצות
‎5 עגבניות בשלות
‎½ כפית טימין יבש
‎מלח ופלפל לפי הטעם
‎3 כפות שמן זית

לתוספות:
‎כוס גילופי זוקיני (או קישוא) 
‎2 כוסות של תערובת גבינות רזות (קוטג'/ גבינה 5%)
‎100 גרם גבינה צהובה 9% (או גוש גבינה במעדניה שאפשר לגרד מעל)
 
אופן הכנה:
 
‎מערבבים ידנית בקערה או במיקסר עם וו לישה את הקמח עם השמרים היבשים. מערבבים דקה ואז מוסיפים את הסוכר והמלח. מוסיפים את המים בהדרגה עד לקבלת בצק רך ואלסטי אך לא דביק. במידת הצורך מוסיפים מים או קמח. לשים כ–5 דקות במהירות גבוהה ולאחר מכן מוסיפים את שמן הזית. מכסים את הקערה במגבת ומניחים לתפיחה של כ–45 דקות עד להכפלת הנפח.

‎בינתיים מבשלים את רוטב העגבניות- שמים את הבצל והשום בסיר עם מעט שמן, עד שהבצל הופך לשקוף, מוסיפים את העגבניות, מתבלים ומבאים לרתיחה קלה. אם רוצים אפשר לשדרג ולהוסיף פלפל אדום, עוד תבלינים, להוסיף עוד רסק עגבניות… כל אחד והטעם שלו.

‎לאחר שהבצק תפח, מעבירים למשטח לרידוד. הבצק מתאים לפיצה עבה או ל–2 פיצות דקות. כדי לקבל מאפה שהוא יותר ארוחה- לוקחים את הבצק מוציאים ממנו את האוויר שמים במרכז תבנית עמוקה ועגולה ומשטחים עם הידיים ויוצרים גם "קירות". 
‎אם רוצים להכין פיצה רגילה- פשוט מרדדים את הבצק, מסדרים על תבנית וממשיכים הלאה.
‎מורחים את רוטב העגבניות, שמים את תערובת הגבינות, מעל את הגבינה הצהובה המגורדת, שמים את התוספות. ויאללה לתנור!

‎אופים בחום של 200 מעלות כ–15 דקות עד שהבצק והגבינה משחימים. שימו לב- ככל שהבצק והמאפה שלכם עבה יותר הוא יזדקק ליותר זמן בתנור. אז שימו טיימר ובדקו אותו כל 10 דקות לראות מה מצבו.

וזהו, קיבלנו ארוחה שלמה במשולש! יש כאן פחמימות מלאות, ירקות וחלבון בזכות הגבינות. את הקיש- פיצה אפשר לחלק למנות וכל פעם לאכול משולש. כמובן שאפשר תמיד לשחק עם הצורה, ולהכין פיצה רגילה גדולה לכל המשפחה, או פיצות אישיות לילדים. ואם הילדים לא ממש אוהבים קמח מלא או כוסמין פשוט מאוד- אל תספרו להם  הם לא ירגישו בהבדל.

מאפינס תרד עילאיים

המאפינס (חמודים קטנים כאלה) רכים ואווריריים, בריאים!
עמוסים בטעמים – ממש כיף לחזור הביתה כשיש קופסא כזאת במקרר.

מרכיבים:

  • 1 כוס קמח חיטה מלאה
  • ½ כוס קמח כוסמין מלא או כל קמח אחר
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • ½ כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1 כפית סוכר
  • ½1 כפיות מלח
  • ½ כפית פלפל שחור או יותר – תלוי כמה ילדים אוכלים אותם
  • 100 גרם עלי תרד קצוצים עלים מקופסת תרד שלמה – בערך
  • חופן עירית קצוצה 15 מקלות (או 2 מקלות בצל ירוק או 2 בצלצלי שאלוט)
  • עלי טימין מ 5-6 ענפים
  • חופן פטרוזיליה קצוצה שליש כוס
  • חופן שמיר קצוץ רבע כוס (זהירות – תבלין שתלטן!)
  • גרידה מחצי לימון
  • 2 שיני שום כתושות פה המקום לאלתר חופשי ולהוסיף מה שאוהבים!
  • 3 ביצים
  • 200 גרם יוגורט חלק האחוזים לבחירתכם
  • ½ כוס חלב
  • כף שמן זית לא חובה
  • שליש כוס גרעיני דלעת – לפיזור למעלה אל תוותרו עליהם!

הוראות הכנה:

  • מחממים תנור ל180 מעלות
  • מרפדים תבנית מאפינס בניירות

    מנפים (חשוב) לקערה גדולה את הקמח, ומוסיפים את שאר החומרים היבשים
  • בקערת מיקסר טורפים את הביצים כשתי דקות עד שנפחן עולה ויש קצף צהבהב,
  • מורידים את מהירות המיקסר לבינונית ומוסיפים בהדרגה-

    כפית שמן, יוגורט, חלב.

  • מורידים מהמיקסר ומוסיפים את כל הירוקים +גרידת הלימון +שום
  • מערבבים עם מרית בעדינות
  • מוסיפים את תערובת היבשים ומערבבים רק עד לאחידות ולא יותר מידי!
  • מחלקים לשקעים בעזרת כף גלידה קפיצית (זו בדיוק הכמות המושלמת)
  • מפזרים גרעיני דלעת למעלה בנדיבות 🙂
  • אופים 18-25 דקות, עד שקיסם יוצא יבש והמאפינס מזהיבים.

שקשוקה ירוקה

מומלץ לשלב עם פיתה קטנה מחיטה מלאה וסלט ירקות.

מרכיבים:
בצל חתוך לרצועות
שיני שום קצוצות גס
כרישה (רק הלבן) חתוכה לפרוסות דקות
עלי מנגולנד גדולים קצוצים גס (ללא החלק הלבן)
צרור עלי תרד קצוץ
בצל ירוק קצוץ גס
ביצים
גבינה בולגרית 5% מעודנת
שמן
מלח, פלפל גרוס

אופן הכנה:
מחממים כפית שמן במחבת, מוסיפים בצל, כרישה ושום ומאדים עד לריכוך.
מפזרים מעל את המנגולד, התרד והבצל הירוק ומערבבים תוך כדי בישול כ 6 דקות עד לצמצום הנוזלים.
מפזרים מעל את הגבינה ומתבלים במלח ופלפל.
מוסיפים את הביצים באופן שווה על פני השקשוקה , מכסים את המחבת ומבשלים כ 5-10 דקות (לפי מידת העשייה הרצויה של הביצים).

דילוג לתוכן