מתכונים לקינוחים
(מתאים לכ- 40 מאפינס קטנים או עוגת אינגליש קייק):
מרכיבים:
1.5 כוסות (210 גרם) קמח חיטה מלאה
1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
2 כפיות גרידת לימון (מכ-2 לימונים בינוניים)
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1/3 כוס (80 מ"ל) מיץ לימון סחוט טרי
3 כפות (50 מ"ל) מים
3 ביצים L
1/2 כוס (125 מ"ל) שמן
לסירופ לימון:
1/3 כוס (80 מ"ל) מיץ לימון סחוט טרי
1/4 כוס (50 גרם) סוכר
מנפים יחד לקערה את הקמח ואבקת האפייה. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב.
בקערה נפרדת מערבבים את גרידת הלימון עם הסוכר, עד שהסוכר הופך לח ובעל ניחוח ארומטי. מוסיפים את מיץ הלימון, המים, הביצים והשמן ומערבבים היטב.
מוסיפים את תערובת הקמח לבלילת הלימון ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה, אחידה וללא גושים. מעבירים את הבלילה לתבנית האפייה, עד לכ-3/4 מגובהה. אופים כ-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים. (אם אופים בתבניות קטנות, זמן האפייה מתקצר לכ-25 דקות).
בזמן שהעוגה נאפית מכינים את סירופ הלימון: לסיר קטן יוצקים את מיץ הלימון ומוסיפים את הסוכר. מבשלים על גבי להבה בינונית עד שהסוכר מתמוסס כולו והתערובת שקופה ונוזלית. מצננים עד לצאת העוגה מהתנור.
עם צאת העוגה מהתנור, מנקבים בה בעזרת קיסם עץ מספר רב של חורים. יוצקים את סירופ הלימון בזהירות ובאופן אחיד על גבי העוגה. מניחים לעוגה להצטנן לטמפרטורת החדר ולסירופ להיספג היטב.
35-40 עוגיות
מצרכים:
100 גרם (כוס) קמח לבן
180 גרם (כוס) קמח מלא
70 גרם שקדים טחונים
150 גרם שמן קוקוס (או חמאה קרה)
100 גרם (3/4 כוס) סוכר
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
2 כפות מים
200 גרם (כוס) טחינה גולמית משומשום מלא
שומשום לציפוי
2 תבניות אינגליש קייק
מצרכים:
100 גרם סוכר חום כהה
120 מ"ל שמן קנולה
2 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
200 מ"ל יוגורט 3% שומן
1 כפית קינמון
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
3 בננות גדולות מרוסקות במזלג
180 גרם קמח מלא
100 גרם קמח לבן
10 גרם אבקת אפייה