מתכונים לסלטים

סלט ברוקולי​

סלט עתיר ויטמין C, ויטמין A ונוגדי חמצון חשובים

מרכיבים:

חצי ק"ג פרחי ברוקולי

8 עלי חסה יפים

2 פלפלים אדומים

2 פלפלים צהובים

2 עגבניות

בצל סגול

חצי כוס בצל ירוק קצוץ

לרוטב:

מיץ מלימון אחד

3 כפות חומץ בלסמי

חצי כפית אבקת שום גבישי

2 כפות שמן זית

כפית דבש או סילאן

חצי כפית זעתר

אפשר להוסיף גם אגוזי מלך קצוצים

הוראות הכנה:

מאדים את הברוקולי כ- 3 דקות.

בינתיים חותכים את החסה לרצועות ואת שאר הירקות לקוביות.

מצננים מעט את הברוקולי וחותכים גם אותו, מערבבים עם שאר הירקות.

סלט כרובית ועלים ירוקים

סלט מיוחד ומרענן שאפשר לאכול חופשי

מרכיבים:

כרובית

חצי כוס עלי פטרוזיליה

חצי כוס עלי בזיליקום

חצי כוס עלי נענע

לרוטב:

כף גדושה מיונז לייט

כף מיץ לימון

כפית חרדל דיז'ון

שן שום כתוב או אבקת שום גבישי

כפית דבש או סילאן

מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה:

מפרקים את הכרובית לפרחים גדולים ומרתיחים כ- 5 דקות עד שתתרכך מעט.

מצננים וחותכים לפרחים קטנים יותר. קוצצים את עשבי התיבול ומוסיפים את חומרי הרוטב.

סלט עדשים ובטטה עם עשבי תיבול

סלט שמתאים גם לטבעוניים, עשיר בחלבון.

מצרכים:
לעדשים:
1 כוס עדשים שחורות, שטופות היטב ומסוננות
1/2 2 כוסות מים
מעט מלח

לבטטות:
2 בטטות קטנות, קלופות וחתוכות לקוביות (גודל ס"מ בערך)
2-3 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס

לסלט:
חופן קטן צימוקים שחורים (אני אוהב אוזבקיים)
עלים מ-5-6 גבעולי נענע
חופן קטן עלי פטרוזיליה, קצוצים דק
בערך 10 זיתים שחורים, מגולענים וקצוצים גס

לתיבול:
3-4 כפות שמן זית
מיץ מ-1/2 לימון (אפשר יותר או פחות, לפי הטעם)
כפית מהחומץ שיש לכם בבית (אני אוהב חומץ תפוחים)
כפית סילאן (רשות)
מלח ופלפל שחור, לפי הטעם

 

אופן הכנה:
לעדשים:

לסיר בגודל בינוני מכניסים את העדשים עם ½ 2 כוסות מים ומעט מלח, ומביאים לרתיחה.
מכסים חלקית ומבשלים על להבה בינונית-נמוכה 20-25 דקות, עד שכל המים נספגו בעדשים והן רכות אך לא מתפרקות. אם נגמרו המים והעדשים לא רכות מספיק, מוסיפים עוד מעט מים, וממשיכים לבשל.
נותנים לעדשים להתקרר. אם נשארו מעט מים בתחתית זה בסדר, העדשים תספוגנה אותן (ואם המים לא נספגו פשוט מסננים).


לבטטות:

מסדרים את קוביות הבטטה בשכבה אחידה בתבנית עם נייר אפייה.
מזלפים מעל שמן זית, מלח ופלפל ומערבבים (אפשר גם לערבב בקערה ומשם לסדר בתבנית).
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דקות, או עד שקוביות הבטטה מתרככות לחלוטין ומזהיבות בקצוות. מוציאים מהתנור ומניחים בצד לצינון.


הרכבת הסלט:

בקערה שמים את העדשים יחד עם הבטטות האפויות וכל שאר המרכיבים.
מערבבים ומתבלים בשמן זית, מיץ לימון, חומץ, מלח ופלפל. טועמים, מתקנים תיבול ואם רוצים מוסיפים גם מעט סילאן.
מגישים מיד או שומרים בקירור עד שלושה ימים.

סלט שומר ואבוקדו

סלט שומר ואבוקדו הוא סלט מאד בסיסי שאפשר לבנות עליו וממנו: אפשר למשל להוסיף קוביות תפוח עץ, פרוסות כרובית חיות, עשבי תיבול כמו בצל ירוק או פטרוזיליה, פרוסות פלפל ו/או גזר, שעועית ירוקה חלוטה ועוד.

לא אוהבים שומר? שימו קולרבי.

קרדיט: עז תלם

מצרכים:
2 פקעות שומר בגודל בינוני
1-2 אבוקדו בשל
1/2 כפית מלח (לא משנה אם זה דק או גס)
מיץ מ-1/4 לימון (בערך 2 כפות)
2-3 כפות שמן זית

אופן הכנה:
אם גבעולי ועלי השומר טריים ויפים, משתמשים בהם לסלט. חותכים את השומר לקוביות גסות, את הגבעולים (עם העלים שמחוברים אליהם) קוצצים לפרוסות דקות.
מעבירים לקערה ומתבלים במלח. משהים 20-25 דקות.
קולפים את האבוקדו, חוצים לאורך ומחלצים את הגלעין. חותכים את האבוקדו לקביות גדולות.
מוסיפים את קוביות האבוקדו לקערת השומר, מוסיפים את מיץ הלימון ושמן זית.
מערבבים היטב ובעדינות (בלי למעוך את האבוקדו) ואז טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
ניתן להגיש את הסלט מיד אבל הוא גם יכול לעמוד בסבבה שלו שעה בכיף במקרר לפני ההגשה.
אם נתתם לו לעמוד מומלץ לטעום ולתקן תיבול רגע לפני ההגשה.

דילוג לתוכן