מתכונים לקינוחים

מאפינס לימון

(מתאים לכ- 40 מאפינס קטנים או עוגת אינגליש קייק):

מרכיבים:

1.5 כוסות (210 גרם) קמח חיטה מלאה
1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה 
1/2 כפית מלח 
2 כפיות גרידת לימון (מכ-2 לימונים בינוניים) 
1/2 כוס (100 גרם) סוכר 
1/3 כוס (80 מ"ל) מיץ לימון סחוט טרי 
3 כפות (50 מ"ל) מים 
3 ביצים L 
1/2 כוס (125 מ"ל) שמן

לסירופ לימון:
1/3 כוס (80 מ"ל) מיץ לימון סחוט טרי 
1/4 כוס (50 גרם) סוכר

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-175 מעלות. מרפדים את תבנית האפייה בנייר אפייה.

מנפים יחד לקערה את הקמח ואבקת האפייה. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב.

בקערה נפרדת מערבבים את גרידת הלימון עם הסוכר, עד שהסוכר הופך לח ובעל ניחוח ארומטי. מוסיפים את מיץ הלימון, המים, הביצים והשמן ומערבבים היטב.

מוסיפים את תערובת הקמח לבלילת הלימון ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה, אחידה וללא גושים. מעבירים את הבלילה לתבנית האפייה, עד לכ-3/4 מגובהה. אופים כ-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים. (אם אופים בתבניות קטנות, זמן האפייה מתקצר לכ-25 דקות).

בזמן שהעוגה נאפית מכינים את סירופ הלימון: לסיר קטן יוצקים את מיץ הלימון ומוסיפים את הסוכר. מבשלים על גבי להבה בינונית עד שהסוכר מתמוסס כולו והתערובת שקופה ונוזלית. מצננים עד לצאת העוגה מהתנור.

עם צאת העוגה מהתנור, מנקבים בה בעזרת קיסם עץ מספר רב של חורים. יוצקים את סירופ הלימון בזהירות ובאופן אחיד על גבי העוגה. מניחים לעוגה להצטנן לטמפרטורת החדר ולסירופ להיספג היטב.

עוגיות טחינה ושומשום

35-40 עוגיות

מצרכים:
100 גרם (כוס) קמח לבן
180 גרם (כוס) קמח מלא
70 גרם שקדים טחונים
150 גרם שמן קוקוס (או חמאה קרה)
100 גרם (3/4 כוס) סוכר
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
2 כפות מים
200 גרם (כוס) טחינה גולמית משומשום מלא

שומשום לציפוי

אופן ההכנה:
במעבד מזון עם להב פלדה מניחים יחד קמח, קמח מלא, שקדים טחונים, חמאה, סוכר, וניל ומלח ומעבדים יחד לתערובת פירורית.
מוסיפים מים וטחינה ומעבדים עד שמתחיל להיווצר בצק. מאחדים לבצק חלק בידיים.
יוצרים כדורים קטנים, טובלים בשומשום ופוחסים אותם קלות עם האצבעות. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים.
אופים את העוגיות בתנור שחומם מראש לטמפ' של 170 מעלות למשך 12-14 דקות, או עד שהעוגיות מזהיבות.
מצננים לחלוטין ומגישים.
הערות, הארות ותוספות:
1. אפשר להכין מהבצק גלילים ולשמור במקפיא לעת הצורך. כך שולפים בכל פעם שמתחשק פורסים, אופים, ונהנים מעוגיות טריות.
2. העוגיות נשמרות בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר עד שבוע.
4. במקום שקדים טחונים אפשר להשתמש באגוזי לוז או אגוזי פקאן טחונים באותה כמות.

עוגת בננה יוגורט

2 תבניות אינגליש קייק

מצרכים:
100 גרם סוכר חום כהה
120 מ"ל שמן קנולה
2 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
200 מ"ל יוגורט 3% שומן
1 כפית קינמון
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
3 בננות גדולות מרוסקות במזלג
180 גרם קמח מלא
100 גרם קמח לבן
10 גרם אבקת אפייה

אופן הכנה:
 
1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
2. בקערה מניחים יחד סוכר חום, שמן, ביצים, יוגורט, קינמון, תמצית וניל ומלח וטורפים היטב בעזרת מטרפה ידנית לתערובת אחידה.
3. מוסיפים פנימה את הבננות המרוסקות וממשיכים לעבד עד שהן נטמעות באופן אחיד בתערובת.
4. מוסיפים את הקמח המלא, הקמח הלבן והאבקת האפייה ומקפלים פנימה בעזרת לקקן/ מרית, רק עד שמתקבלת בלילה אחידה.
5. מעבירים את התערובת לתבניות ואופים כ35-40 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. מצננים בטמפרטורת החדר ומגישים.
 
הערות, הארות ותוספות:
1. ניתן להוסיף אגוזי מלך קצוצים לעוגה, שיוסיפו טעם ומרקם מעניין.
2. שומרים את העוגה במקרר, עטופה היטב, עד חמישה ימים.
3. אפשר להקפיא את העוגה עד שלושה שבועות.
4. אם רוצים ממש לקצץ בקלוריות – אפשר להשתמש גם ביוגורט 0% שומן.
5. מומלץ לנפות את הקמח המלא לפני השימוש.
6. אם רוצים עוגה פרווה ניתן להמיר את היוגורט בחלב סויה באותה כמות.
דילוג לתוכן